به گزارش صدای بورس،قیمت دلار بعد از آنکه در یک روند صعودی پرشتاب تا محدوده ۶۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده بود، از ابتدای هفته در روند اصلاحی قرار گرفت و تا محدود ۵۴ هزار تومان هم کاهش یافت. در این میان دو دیدگاه اساسی درباره پیش بینی قیمت دلار وجود دارد:
گروه اول بر این باورند که افزایش قیمت دلار طی چند هفته گذشته ناشی از التهابات سیاسی بوده و ارزش واقعی دلار در محدوده ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان قرار دارد؛ به بیان دیگر این گروه از کارشناسان بر این باورند قیمت تعادلی دلار در این محدوده است و هر نرخی بیش از این به معنای حباب قیمتی در بازار ارز است.
در نقطه مقابل گروه دوم از کارشناسان بر این باورند که کاهش قیمت دلار در چند روز گذشته به دلیل اقدامات بانک مرکزی مبنی بر افزایش عرضه دلار و همچنین گواهی سپرده با نرخ بهره ۳۰ درصدی است. اقداماتی که در کوتاه مدت بر قیمت دلار اثر گذار خواهد بود اما در بلندمدت بانک مرکزی قادر به کنترل بازار ارز نیست. پیش بینی قیمت دلار از نگاه این تحلیلگران ادامه روند صعودی در بازار ارز به ویژه در سال آینده است. در حقیقت این گروه بر این باورند که با توجه به متغیرهای اقتصاد کلان و به طور مشخص نرخ تورم و نرخ رشد نقدینگی، سرکوب بیش تر قیمت دلار ممکن نیست و احتمال جهش نرخ ارز در صورت وقوع هر گونه شوک بیرونی افزایش مییابد.
پیش بینی قیمت دلار در کوتاه مدت
فارغ از اینکه پیش بینی قیمت دلار در بلندمدت چگونه خواهد بود، به بررسی روند کوتاه مدت نرخ ارز میپردازیم. در تایم فریم یک ساعته، با توجه به نزول شارپ قیمت دلار از محدوده ۶۰ تا ۵۴ هزار تومان، موج نزولی ابتدایی، موج ۱ یا A از ساختار شتابدار یا اصلاحی تلقی شده و میتوان انتظار رشد قیمتی موقتی را در قالب موج ۲ یا B داشت.
در سناریوی خوشبینانه پیش بینی قیمت دلار این رشد تا محدوده ۵۷۵۰۰ تومان ادامه داشته که در این صورت احتمال شکست کف قیمتی ۵۴ هزار تومان (و سناریوی ساختار شتابدار) کاهش مییابد. در غیر این صورت نزول قیمتی تا سطح ۵۲ هزار تومان ادامه خواهد داشت.
منبع: جهان صنعت
نظر شما